Ljusglimtar i höstmörket

IMG_2068

Hur hittar du positiv energi i den mörkare tiden?

När solen inte vill visa sig måste vi hitta andra sätt att få våra ljusglimtar i vardagen. Mörkret påverkar vårt sömnhormon, melatonin, och får oss att känna oss tröttare än under ljusare delar av året. Tröttheten kan i sin tur orsaka känslor av nedstämdhet, irritation och obalans i kropp och själ. Hur kan då träning hjälpa tröttheten? Träning är ett sätt att väcka kroppen genom att öka blodcirkulationen, aktivera musklerna och lungorna samtidigt som det motverkar stress vilket i sig är en trötthetsfaktor.     

För mig är träning en chans att uppleva ljusets energi inom mig. Även om det kan vara tufft att sätta igång så är känslan efteråt underbar. Jag får den där extra pushen som gör att jag orkar mer. Jag ser också alltid till att ha tid för de förberedande övningarna i varje Pilatespass där lugn och andning är viktigast. Där skapar vi det fokus och den energi som behövs genom klassen och det hjälper oss att arbeta rätt. Det är när vi är helt fokuserade på vad vi gör som vi kan släppa alla andra tankar som orsakar stress och spänningar och istället uppnå en meditativ känsla och på så sätt fylla på med vårt eget ljus och energi.

Skapa ditt eget ljus i höstmörkret!

Varma hälsningar
Amanda Gunnesson, PilatesNu

Shoulder Bridge Leg Circles Roll up Rolling like a ball

Övningsbanken är uppdaterad!

Vill du få en genomgång av en specifik övning, förstå syftet med övningen och få tekniktips? Ta i så fall en titt på vår övningsbank! Nu finns flera klassiska pilatesövningar uppe och du hittar även förberedande övningar samt genomgångar av de fem grundprinciperna.

https://pilatesnu.se/ovningsbank/

Boll #34 Matta #33 Kontorsövningar #31 Kontorsövningar #32

Våra senaste releaser!

Rör du dig på kontoret?
Många av oss är idag stillasittande på jobbet vilekt våra kroppar inte är gjorda för. Det är därför viktigt att ta flera pauser under dagen och få upp cirkulationen i kroppen. Följ med Linnea genom övningar anpassade till kontoret! På 10 min har du fått igång kroppen och kan fortsätta med ditt arbete.

Vill du även köra en klass hemma efter jobbet har vi två nya klassreleaser att erbjuda; en matta klass nivå 3 med Amanda och en Boll-klass nivå 2 med Lina. Följ länkarna nedan:

Kontorsövningar #31 
Kontorsövningar #32
Matta #33
Boll #34

Gillar du en klass? Har du några frågor eller funderingar? Skriv gärna en kommentar efter klassen eller övningen i övningsbanken.

Vi ses på PilatesNu.se!

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *