Stärk dina handleder

Många av de kunder som jag träffar får ont i handlederna när de utför fyrfotaövningar som Cat Stretch och Swimming Prep. Detta är väldigt vanligt och beror oftast på allmän svaghet i underarmen. Även skuldergördeln (nyckelben, skulderblad och axelled) kan vara en bidragande faktor. Smärtan uppstår alltså när belastningen på handleden ökar.

För att få bukt med smärtan är ditt mål att få tillbaka full smidighet och styrka i handleden. Just fyrfotaövningar är därför ett bra sätt att stärka och bygga upp dina armar och axlar. 

Svaga-handleder_web

Om du får ont så kan modifiera positionen genom att lägga en handduk under din handlov alternativt rulla ihop mattan. Du vill få upp handflatan högre än fingrarna så att handleden öppnas upp. På så sätt minskar du spänningen i musklerna från underarmen ut i fingrarna. 

Svaga-handleder_handduk_web  Svaga-handleder_matta_web 

Om du inte har någon rekvisita att ta till så kan du flytta fram händerna något framför
dina axlar och på så sätt öppna upp handleden något.

Svaga-handleder_viktbak_web

Ännu bättre är om du placerar händerna rakt under dina axlar och istället flyttar bak vikten mer till benen för att underlätta belastningen på händerna, på så sätt behåller du samma vinkel i handleden. Det gäller alltså att flytta bak vikten utan att flytta axlarnas position över händerna. 

Svaga-handleder_web

Vår video Matta #71 är en fantastiskt pilatesklass med många bra övningar för att stärka dina handleder. Vi får även genom hur du stabiliserar mellan händer och skuldergördel så du stärker helheten. Ta hand om dina händer på samma sätt som övriga kroppen!  🙂

// Lina

1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *