Vad får oss att bli inspirerade?

 

Som pilatesutövare är man aldrig fullärd, kroppen är en fantastisk konstruktion och det finns hela tiden nya saker att upptäcka. Ju mer kroppsmedvetna vi är desto mer kan vi utmana och leka med övningarna och även använda tekniken till att hitta nya rörelser. Pilatesinstruktörer behöver också hålla igång sin träning både för att få inspiration och för att uppehålla och förbättra sin egen teknik. Hur länge man än tränat behöver man alltid få nya sätt att tänka, nya förklaringar och nya infallsvinklar.

Vi på PilatesNu.se håller oss uppdaterade och inspirerade på en rad olika sätt. Ett sätt är att gå på workshops eller ta klasser för andra instruktörer.

IMG_6262Ett land som ligger i framkant inom pilatesträningen är USA, där är träningsformen väldigt populär och de har också många duktiga och framstående instruktörer. Jag och Linnea besökte New York nu i maj och passade såklart på att ta pilateslektioner. I New York kan man hitta massor av olika stilar av pilates och det finns en mängd av privata studios. Vi var på Alycea Ungaros studio ”Real Pilates” och tog en Towerclass, vilket är en blandning av matt-och maskinövningar. Studion har en klassisk stil inom Pilates och är inspirerad av Romana Kryzanowska som var en av eleverna till självaste Joseph Pilates.

IMG_6311Vi passade också på att ta klasser för vår gamla lärare som vi gick vår första pilatesutbildningen för. Teri Steele har utvecklat sin egen stil som hon kallar för Steele Pilates, inspirerad från dansvärlden där rörelser och övningar ofta kombineras till längre sekvenser.

Vi kan starkt rekommendera dessa ställen om ni befinner er i New York! Vi kom hem fulla med inspiration.

Maj blev en månad där utbildning låg i fokus! Senare i maj var nämligen hela PilatesNu-teamet på workshop i Stockholm för Michael King. Michael kommer från England och har arbetat med pilates i över 30 år. Han är en mycket uppskattad och omtyckt instruktör världen över och det fick vi bekräftat efter en intensiv pilateshelg! Två hela dagar med mycket träning och teknikgenomgångar. Då pilatesträning ofta är väldigt fokuserat och seriöst fick vi nu ett litet annat perspektiv emellanåt när Michaels IMG_6566härliga och galna personlighet smittade av sig. Även efter denna helg kom vi tillbaka taggade och inspirerade!

Nu är målet att ta med oss allt detta in i våra videos och förmedla kunskapen och inspirationen till er. Och för att ge er lite ytterligare att se fram emot så kan vi avslöja att nya instruktörer till PilatesNu.se är på g!

Varma hälsningar

Amanda

PilatesNu.se

1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *