Lise Korsedahl

 
 

 

558495_10152712588760468_381733833_nLic instruktör och personlig tränare sedan 12 år tillbaka med spetskompetens inom Pilates.

För mig har träning alltid varit naturligt men 2008 skadade jag min rygg och världen ställdes upp och ner på. Träning förvandlades från något roligt till ett ont, smärtsamt och ett stort måste.

Jag fick i flera år rehabilitera min rygg, den dagliga smärtan jag hade i kroppen (med och utan smärtstillande) och grät igenom många pass jag utförde. Vissa dagar, veckor låg jag bara på soffan och valde hellre smärta och smärtstillande då träningen var alldeles för jobbig att ta mig igenom.

Jag vet, från egen erfarenhet, att träning inte alltid är lika roligt och inspirerande. Det kan vara tufft ibland och andra dagar så himla lätt när allt bara flyter på.

För mig blev det viktigt att fokusera på känslorna kring själva träningen. Jag fick skaffa en relation till min kropp, mina muskler och knyta ett mer kärleksfullt band mellan hela kroppen. Jag fick lära upp min muskler från början hur de skulle göra samt ge dem beröm när de utförde små saker. Jag sänkte mina krav, ändrade kurs helt och hållet och tog mig in i det jag hade läst skulle vara så bra, nämligen Pilates!

Numera älskar jag det jag håller på med, smärtan är borta och jag är starkare i ryggen nu än vad jag någonsin varit.

Mina muskler lärde sig inte allt detta på en dag men numera sitter minnet av hur de gör i alla muskelceller. Jag litar på min kropp, är stolt över min styrka och kommit längre än vad jag någonsin trodde jag skulle kunna komma.

”Mitt mål är att vara stark i en vardag och jag använder Pilates som kroppens manual för detta”