Lina Håkansson

 
 


Lina tog sin första pilatesutbildning 2004, året efter att hon gått ut yrkesdanslinjen på Balettakademien i Göteborg. Under flera år arbetade hon parallellt med dans och pilates för att 2007 ta steget fullt ut och starta Studio PILATES på Linnégatan i Göteborg. Sedan några år tillbaka undervisar hon eleverna på Balettakademien i pilates och anatomi. Lina är Fullt Certifierad STOTT PILATES instruktör och har ett brinnande hjärta för både friskvård och rehabilitering.

Hon har kompletterande pilatesutbildningar inom bland annat Pre- och Postgravid träning, Skaderehabilitering och Rehabilitering efter Bröstcancer. Lina är en av grundarna till PilatesNu.se.

”Innan min danskarriär tävlade jag i rytmisk gymnastik på elitnivå och fick problem med en knäskål som hoppade ur led. Skadan krävde till slut en omfattande knäoperation och rehabilitering för att jag skulle kunna fortsätta min karriär som proffsdansare. Med den kunskap jag har idag, vet jag att om jag börjat med Pilates innan knäskadan hann bli så allvarlig hade jag troligtvis kunnat undvika operation. Min stora passion är därför att guida andra till ett rörelsemönster som får dem att utföra både övningar och rörelser som de trodde var omöjliga, oavsett träningsbakgrund”.