Katja Larsson

 
 


Katja Larsson startade Borås PilatesCenter 2007 och hon är fullt utbildad STOTT PILATES® Instructor Levels 1 & 2: Essential, Intermediate, (IMP) Advanced Matwork (AM), Reformer (IR), Cadillac, Chair & Barrels (CCB) och Injuries and Special Populations (ISP) på Stockholm Pilates Center. Hon har gått ett flertal STOTT PILATES® workshops i redskap som Fitnesscircle, Froamroller, Flexband, Mini Staility Ball, Stability Cushions, Toning Ball mm.

Katja är även certifierad av The Center for Womens Fitness infom Pre/Postnatl Pilates Specialis, Diastasis Recti, Pelvic Floor Healt och Pilates for Menopause. Under senaste åren har hon även byggt på Garuda utbildningar som Garuda® Foundation, Standing & Seated Matwork och Garuda® Apparatus Foundation med James D´Silva.

Pilatesen kom till mig något år innan jag startade eget. Jag läste om träningen i en tidning och det väckte min nyfikenhet till denna träningsform. Då jag hade jobbat med träning i många år på gym ville jag vidareutbilda mig och se vad pilatesträningen kunde ge mig. Pilatesen gav mig en medvetenhet i hur jag kan styra min kropp och jobba med den på bästa sätt utan onödiga spänningar. Målet med mitt arbete som pilatesinsturktör är att lära mina kunder att hitta denna förståelse i deras kropp – ta kontroll över okontrollerade rörelser och hitta all små detaljer i kroppen som gör förändring! På fritiden är jag med min familj, motionerar i ute i naturen, längdskidåkning är min passion. Pilatesträningen hjälper mig att hålla min kropp i en bra position när jag åker långlopp som Tjejvasan och Vasaloppet!