Amanda Gunnesson

 
 


Amanda är certifierad Pilatesinstruktör inom STEELE Pilates, godkänd av Pilates Method Alliance, sedan 2009. Hon har en bakgrund som rytmisk gymnast på elitnivå samt dansare och fick upp ögonen för Pilates när hon studerade till dansare på Dance New Amsterdam i New York. Skolan erbjöd STEELE Pilates-klasser med Teri Steele och efter bara några veckors träning började hon känna sig starkare, mer kontrollerad, hittade lättare balans och vågade lita på sina muskler och sin kropp.

Efter utbildningen i USA, växte intresset för träning och kroppen och 2012 tog hon examen i Biomedicin med inriktning fysisk träning från Högskolan i Halmstad. Hon har sedan dess arbetat som instruktör på ett flertal gym och samarbetar idag med Studio PILATES i Göteborg. Amanda är en av grundarna till PilatesNu.se.

”Pilates är en stor del av mitt liv. Jag älskar känslan av att ha kontroll över kroppen och känna mig stark inifrån och ut. Kroppen behöver en stark stomme för att klara av alla påfrestningar vi utsätts för både från stillasittande och våra övriga aktiviteter. Jag hoppas kunna inspirera och hjälpa andra till att känna sig starka, smidiga och smärtfria”